2017,  Aktuális események,  Egyéb írások

NaNoWriMo kihívás

Magyarországon az elmúlt években egyre gyakrabban hallani a NaNoWriMo kezdeményezésről, ahova évről évre mind több író csatlakozik.  A cél látszólag egyszerű és nem elérhetetlen: megírni egy 50 ezer szavas regényt egy hónap alatt. A regényre természetesen lehet előre készülni, történetvázlattal, szereplők leírásával, konfliktustérképpel, ám az írásra szigorúan a novemberi hónap áll rendelkezésre.

A grafomán írói véna alapján napi kb 1600 szavas átlag nem lehetetlen küldetés. A gyakorlat azonban számomra megmutatta, hogy milyen nehéz határidőre meghatározott mennyiséget írni. Már az első időszakban szembesültem a történet buktatóival, a felmerült kérdéseken merengve pedig egyre több időt vesztegettem el.

A hónap alig több mint 20 ezer szót hozott számomra, összességében mégis elégedett vagyok, hiszen ez volt az első kihívás, amin részt vettem, és a hibáimból tanulva a következőre sokkal alaposabban fogok felkészülni.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .