2017,  Aktuális események,  Egyéb írások

Csendes hónapok

Az elmúlt időszak leginkább pályázati novellák írásával telt.

Az Új Galaxis magazin által kiírt ‘Robotok a munkában’ pályázatra három írás készült, ami a bétázók segítségével kettő beküldött műre szűkült. A jelentős számú novella (124 pályamű) miatt az eredményhirdetés kissé elhúzódott. A két induló novellám egyike sem került be a legjobb tizenkét írás közé.  Ezeket a novellákat félreteszem és néhány hónap múlva újraértékelem, hogy lássam, milyen problémák merültek fel velük kapcsolatban.

 

A regenytar.hu irodalmi online-magazin pályázatot hirdetett szatirikus jelenet írására egy internetes hír alapján.

„Receptre kaphatnának szexet a rászorulók Németországban
A németországi Zöld Párt egyik képviselője állt elő azzal az ötlettel, hogy a hatóságok állhatnák a beteg és rászoruló emberek igénybe vett szexuális szolgáltatásait, írja a Time. Ehhez orvosi igazolást kellene bemutatni a szolgáltatás szükségességéről, és bizonyítani, hogy a beteg nem tudja kifizetni a költségeket.
A prostitúció 2002 óta legális az országban, a mostani elképzelés pedig a Hollandiában már működő rendszeren alapulna. Németországban ugyanis egyre több szexmunkás tűnik fel az idősotthonokban, a szolgáltatásaik pedig jót tesznek a bentlakók egészségének.
Az ötletet ugyanakkor nem fogadták kitörő örömmel. A Szociáldemokrata Párt képviselője, Karl Lauterbach például azt mondta, hogy az országnak nincs szüksége arra, hogy fizesse az idősotthonokba járó prostituáltakat, pláne nem receptre.” (Forrás: index.hu)

A jelenetírás új kihívás elé állított, mivel a stílusában merően eltér az általam eddig tanult és alkalmazott zsánerektől, viszont érdekessége miatt tettem vele egy próbát.

Az írást a béta olvasók jól fogadták, viszont az ilyen jellegű gyakorlat hiányosságai, illetve a novellára hasonlító írásszerkezet az avatott zsűri előtt nem állta meg a helyét. Ez az írás, bár érdekes kitérőt jelentett a sci-fi/fantasy világából, leginkább egy kísérlet volt a párbeszédek gyakorlására.

Ezt az írást elérhetővé teszem a honlapon, kellemes szórakozást kívánva az olvasóknak.

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .